Worden wie je Bent

Door: Sander Viergever

OEFENING – Je verbinden met God

Als je denkt aan iemand waarmee je een hechte band hebt, bijvoorbeeld je moeder, dan kan je aan haar denken en kan je daadwerkelijk jouw band met haar voelen. Op soortgelijke wijze kan je je verbinden met God. Ik doe dit regelmatig. Net zoals de warmte van een infrarood lamp jou verwarmt, kan God ook jou bekrachtigen. Als ik mij wil verbinden met God, mij wil vullen met vreugde, liefde, kracht en zelfvertrouwen en harmonie van God, ga ik zitten en visualiseer ik dat ik mij verbind met God. Ik doe mijn ogen dicht en focus me op mijn verbinding met God, dat ik gevuld wordt met de Aspecten van God. Nadat ik me heb verbonden met de Liefde van God; nadat ik deze meditatie een kwartier of langer heb gedaan ervaar ik in mijn Wezen een sterk vergroot Vreugdegevoel, meer Liefde, meer Zelfvertrouwen en Kracht. Mijn Essentie gevuld met de onvoorwaardelijke gratie van God. Ik wens jouw daarom deze ervaring ook toe.

OEFENING – De liefde van God inademen

Haal adem. Ook dat is een instrument. Haal diep, langzaam adem op volkomen wijze, met je gehele wezen. Adem het zachte, zoete niets van het leven in, zo vol energie, zo vol liefde. Je ademt de liefde van God in. Haal diep adem en je kunt het voelen. Haal heel erg diep adem en de liefde zal je aan het huilen brengen. Van vreugde. Want je hebt God ontmoet, en je God heeft je laten kennismaken met je ziel. Als je dit eenmaal meemaakt, is het leven nooit meer hetzelfde. Mensen praten erover dat zij ‘de top van de berg hebben bereikt’ of dat ze sublieme extase hebben ervaren. Hun wezen is voor altijd veranderd.

OEFENING – Glimlach

Een glimlach kan je al zo ver brengen. Een eenvoudige glimlach. Stop gewoon overal even mee en glimlach. Nergens om. Gewoon omdat het goed voelt. Gewoon omdat je hart een geheim kent. En omdat je ziel weet welk geheim dat is. Glimlach daarom. Glimlach veel. Het heelt alles wat je dwars zit.

OEFENING – Waar je je tegen verzet, blijft. Waar je naar kijkt, verdwijnt

Ga zitten in meditatiehouding, sluit je ogen, zorg voor stilte in de ruimte. Wat voel je in je lichaam, welke sensaties doen zich voor..? Welke pijn voel je, welke angsten komen er in je geestesactiviteit tevoorschijn? Wat het ook is, accepteer iedere onprettige sensatie, laat iedere angstgedachte of -beeld volledig toe. Want dat waar je naar kijkt verdwijnt, waar je je tegen verzet blijft of groeit zelfs. Deze oefening is goed voor mensen met angst klachten. Oordeel geen van de lichamelijke sensaties die je tijdens deze oefening voelt, laat het er gewoon zijn. Zo cultiveer je je Wezen volledig accepterend en creatief te zijn. Want dat waar je naar kijkt, dat wat jij omarmt, kan je genezen, maar wat je probeert te vermijden zal je alleen maar steviger op zijn plek vastzetten.

OEFENING – Mantra hardop, groepsmantra hardop

Ik ben hier, ik ben die ik ben en ik zeg die ik ben. Ik ben een creatief wezen, wat er na IK BEN komt, zal ik verkiezen te zijn. Ik kies mijn eigen realiteit, ben volledig creatief, ik reageer niet op omstandigheden, ik kies wie ik verkies te zijn. Want wat ik verkondig ben ik. Ik ben een klein stukje God. Ik kan alles zijn, doen, hebben dat ik kies. Ik ben de tovenaar, de stichter van mijn eigen koninkrijk. Niet wat zij doen, zeggen of willen, maar slechts de grote IK BEN. Je bent nu je eigen Creatieve Schepper geworden.

OEFENING – Ware wakkerheid

Als je in deze staat terechtkomt, sta dan gewoon stil, ga niet ver­der naar waar je naartoe ging, stop met wat je aan het doen was, sta even een moment stil, en ‘wees’ gewoon waar je op dat moment bent; dan word je wie je bent, precies waar je bent. Stilstaan, al is het maar heel even, kan een zegen zijn.

OEFENING – Wordt gewaar van je Heilige Wezen

Ja stop af en toe eens, stop eens een paar keer op een dag, merk op, voel het moment, voel wat jij op dat moment bent, voel voel de energie van het leven, voel je Essentie, wordt gewaar van je hele wezen. Stop soms gewoon eens even met al het doen, wees dan op dat moment eens stil – wees gewoon al is het maar voor 10 seconden, wees, voel, in plaats van te doen. Het zal je leven veranderen. Dat deed het met mijn leven.

Dit zijn zover de oefeningen om tot Volkomen Bewustzijn te geraken. Zij zijn mijn leven, deze oefeningen doe ik vaak en ik geloof niet dat ik zo ver mezelf ontwikkeld had kunnen hebben als ik deze oefeningen niet op regelmatige basis geoefend had. Lief mens doe daarom deze oefeningen, welke jou aanspreekt, welke oefening trekt jou het meeste aan? De oefening doen kan jou misschien helemaal niets opleveren, maar het kan je leven ook transformeren, zoals het dat met mijn leven doet. Bovenstaande praktijkoefeningen zijn allemaal geïnspireerd op de inhoud van de Gesprekken met God boeken. Groeten Sander Viergever

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close