Jouw diepste gevoel is Autoriteit, niet hetgeen wat anderen je vertellen

We worden dagelijks overdonderd met reclame berichten, geloofsovertuigingen van vrienden, familie….. dagelijks stroomt er nieuwsberichten binnen via de televisie, youtube, de grote kranten en sociale media.

Pffff…..

Lief mens, lief mens, ik ga u een vraag stellen..

Geloof je werkelijk alles wat ze je vertellen? Ben je emotioneel gehecht geraakt aan het verhaal, op zo’n wijze dat je niet meer nieuwe ideëen aanneemt. Hoe voelt het, hoe voelt het nieuws op tv voor jou, hoe voelt het beleid dat de regering(en) voor ons (ons allemaal) uitvoeren? Of neem je zomaar alles aan voor waar?

Lief mens, ik zal eerlijk zijn, voor mij voelt veel wat men mij probeert te vertellen, wat men aan mij probeert te ‘verkopen’, niet als waarachtigheid, niet als daad van uiterste zorg en liefde, maar voelt het voor mij eerder als een oorlog van het zaaien van paniek en angst. Dit met als uiterste wanhopige en al gefaalde poging om controle en machtsuitbreiding over de mensheid te verkrijgen.

Ook hier is geen goed of fout, want goed en fout bestaan niet als intrinsieke waarden in het universum, het universum kent deze door mensen bedachte waarde oordelen geen waarde toe. Er is alleen wat werkt voor jou.

Ik zou je hier nu willen vertellen, dat jouw existentie wijsheid is in de hoogste vorm. Je bent op zoek naar wijsheid, deze wijsheid kan je vinden door de stilte in te gaan. Je denkt dat je wijs wordt van de tv, of door te luisteren naar wat anderen zeggen. Echter de enige waarheid omtrent jouw wezen, is de waarheid die resoneert diep binnen in jou. Daar zal je de waarheid vinden.

Dit kun je bereiken door avonden in de stilte door te brengen, of door langdurige meditatie…. ik bereik de ‘stem van waarheid’ door mezelf zoveel mogelijk afzijdig te houden van wat ik noem de harde en soms zielloze maatschappij – en haar instituten.

Wat ik belangrijk vind om te zeggen is, stop met leven op de automatische piloot, neem – als je voelt dat het je helpt – een tijd voor jezelf. Zet jezelf weer op de eerste plaats, durf los te laten, zeg tegen God ‘toon me de waarheid’ en je zult de waarheid vinden. Loop niet mee met de stroming, maar ga er tegen in – wel in blijvende absolute verbintenis van harmonie naar anderen – maar sta op en ga je eigen weg. Laat je niet muilkorven, laat jezelf niet vertellen hoe jij moet zijn, maar laat jouw waarachtigheid spreken!

Houd je werkelijk van jezelf, koester je jezelf? En kan je, lukt het je om – als je mediteert tot God, om jezelf op te laden met de kracht, liefde, vertrouwen en vreugde van God?

Weet dat jij de verandering kan zijn die de wereld wenst te ervaren. Je leest dit blog op mijn website dan ook met een reden.

Wil je je leven gaan leven vanuit passie en waarachtigheid? Of wil je een robot-schaap worden van onze hedendaagse – voor een groot deel ontzielde maatschappij? Waarom doe je mee met zaken waarbij je eigenlijk diep diep van binnen voelt dat het geen hoogste liefde voor het Zelf en anderen demonstreert, maar dat je eerder jezelf verloochent ter bescherming van de eigen illusionaire zekerheden,

Het is moeilijk om een stap omhoog te zetten en bepaalde zaken los te laten. Maar weet ik ben bij je en je mag altijd schrijven of contact met me opnemen als je daartoe een ingeving voelt.

Maar we doen dit allemaal samen lief mens, wij Menselijk Ras, zijn één grote familie. Het zowel uiterst tragische als hilarische is dat het vaak hier niet op lijkt, maar in Essentie zijn wij Menselijke Familie één ziel, Singulariteit. Beschouw mensen dan ook nooit en te nimmer als vijand (!), maar als iemand waarmee je in hetzelfde schuitje zit.

Wij zijn allemaal een resultaat, één Entiteit. Wat ik aan jou doe, doe ik aan het zelf. Wat gij aan een van mijn broeders heeft gedaan, zo heeft gij het mij gedaan.

Daarom, laat los, doe niet meer mee, laat jezelf niet muilkorven en onderdanig maken aan tirannie, of dit nou vanuit overheden of vanuit familiestructuren komt. Als je los laat, komt er altijd wat beters op je pad dat past bij de nieuwe jou.

Je wordt niet geaccepteerd als je authentiek communiceert binnen je interacties met je familieleden of met je vrienden? Ahh…. zo herkenbaar, ik heb dit allemaal doorgemaakt. Misschien kan ik in een latere blog wat over mijn ervaringen betreffende dit onderwerp met jullie delen.

Het leven kan een avontuur worden. Het kan alleen als je jouw Wezenlijke gevoel; intuïtie en creativiteit weer tot autoriteit van richting in je leven laat geven, in plaats van dat je alles probeert te redden, veilig te houden, uit angst voor….

Verandering is niet makkelijk, ik ervaar dat ook, maar hé het is uitdagend en de enige weg naar Glorie toe, in plaats van te leven in de sleur… en volgens de voorkeuren en bevelen van anderen.

Warme groet,

Sander Viergever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close