Iedereen is ten diepste licht en liefde

Door Sander Viergever

Vroeger in mijn leven voelde ik mij gauw aangevallen, werd ik gauw boos, maar tegenwoordig geloof ik ten diepste dat ieder mens intrinsiek goed is. Ik ben verschoven van een angst-bewustzijn dat denkt iets aan te worden kunnen gedaan door een ander, naar een bewustzijn dat mij niets aangedaan kan worden; dat we allemaal één zijn.

Wat ik hiermee niet bedoel is dat niemand mij meer iets kan afnemen, en dat ik mijn portemonnee en telefoon overal laat rondslingeren omdat ik geloof ‘dat iedereeen goed is’. Wat ik met bedoel is dat ik geloof dat ieder mens ten diepste liefde is en dat de dief, moordenaar, terrorist niet ten diepste is wie zij werkelijk is.

Daarom ga ik niet meer zo gauw in een tegenaanval, reageer ik niet gauw kwaad terug meer op de ander, maar heb ik mezelf her-innert, dat ik slechts de bron van harmonie, eenheid behoeft te zijn om de disharmonie, illusie van de ander te kunnen genezen.

Dat betekent dat ik nu heel anders zou reageren op mijn treiteraars van vroeger ten tijde van school. Ik zou mijn pesters niet meer als demonen maar als vrienden beschouwen, ik zou lachen om hun treiterende gedrag naar mij toe, nee sterker mijn angst voor hen zou nu volledig geëlimineerd zijn. En deze angst was wat mij bang maakte voor mijn treiteraars, mijn angst voedde de pesterijen. Maar als ik nu vooralsnog geheel zonder angst getreiterd zou worden, zou het me niets doen, want ik kijk – door de illusie van het kwaad – heen, ik weet nu dat jij en ik één zijn, als vrienden voor elkaar zijn. Vroeger geloofde ik in het kwaad, maakte ik een vuist tegen het kwaad, kromp ik in angst en stilte terug voor het kwaad, maar nu geloof ik in éénheid en de intrinsieke goedheid van ieder mens. Dit omdat ieder mens een deeltje van God is. Alleen liefde voor de ander maakt gelukkig, want de enige ware Realiteit is Eenheid, en dat is liefde gedemonstreerd. Begrijpen jullie de bewustzijnsverandering die ik heb meegemaakt?

‘Ik heb geen angst meer voor satan, want door Gesprekken met God ben ik ontdaan van de mythologie omtrent satan/de duivel concept. De satan staat dan ook voor ‘See All Things As Negative’ oftewel, beschouw alle dingen als negatief’ Dankzij GmG geloof ik dat ten diepste iedereen goedheid is, en dat iedereen ten diepste smacht en verlangt naar liefde en harmonie. Vroeger was ik bang voor de straf van God of bedacht ik me dat tegenspoed buiten mij om gecreëerd werd door de duivel, dankzij GmG weet ik nu wel beter..’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close