Is persoonlijk contact met God mogelijk?

Jazeker, wel dat is mijn ervaring. God heeft vele malen tot me gesproken in mijn leven. Soms waren haar boodschappen bijna te mooi om waar te zijn, maar ik heb ze altijd gelooft.  Je hoeft je levenswandel niet alleen af te leggen, het kan samen met God.

Regelmatig ga ik zitten en maak ik mijn verbinding met God, en vraag ik God mij te vullen met zijn goedheid, vreugde, liefde, kracht en zelfvertrouwen. Vaak voel ik me dan helemaal gevuld worden, ik voel me helemaal opgewarmd worden, waar ik me het ene moment nog vreugdeloos voelde voel ik me een moment later vol grote vreugde, de disharmonie in mij verdwijnt, mijn zelfvertrouwen schiet opeens door het dak, en ik kan er weer een tijdje tegenaan. Zo laad ik mij af en toe op.

Wel is het zo dat deze meditaties doen voor mij tegenwoordig minder nodig is, ik merk op dat ik nu goed met mijn eigen bron van geluk en liefde ben aangesloten. Dat is wat God in Gesprekken met God zegt, mij gebruiken is goed, maar het zelf doen, Mij – zegt God – niet nodig hebben is echter de hoogste vorm van zelfrealisatie. Ik weet dit is misschien lastig te begrijpen maar ik wil je vertellen, de liefde, zelfvertrouwen die Alomtegenwoordig is, ligt ook besloten in jou.

God laat me soms zien hoe een bepaalde keuze voor mij zou uitpakken, hoe die specifieke keuze van het verfpallet mij zou vormen; wat die specifieke keuze met mij zou doen, welke ervaring het zou brengen, zo bezorgt God mij regelmatig een visioen.

God communiceert tot mij middels het gevoel, een ‘toevallige’ ontmoeting, een gedachte, emotie enzovoorts. Nog steeds maak ik weleens een verkeerde keuze – oftewel een keuze die mij minder vreugde opbrengt dan ik dacht. Dit gebeurt dan vaak – merk ik nu op – omdat ik die ‘verkeerde keuze’ heb gemaakt vanuit een gedachte van ‘angst’, in plaats van ‘liefde en genoegzaamheid’. Met angst bedoel ik dat ik dan vaak de keuze maak vanuit de gedachte iets nodig te hebben of te moeten doen wat in feite – wat later blijkt – niet nodig was om de gewenste ervaring te scheppen.

Ik heb een groot geloof in God en in de uitwerking van het leven, daarom houd ik niet vaak meer jarenlang vast een iets of iemand waarbij ik steeds meer weerstand of moeite ondervind. Tegenwoordig blijf ik dan ook niet meer te lang in dezelfde situatie hangen, maar verander ik van vriendschap/relatie/werk/omstandigheid zodra ik voel dat er ‘uitgewerkt’ is, wat er uitgewerkt diende te worden.

Maar hoe dan ook lief, beste mens, een persoonlijke relatie met God kan je leven verrijken. In Gesprekken met God vertelt God hoe wij onze relatie met God, onze vriendschap met God kunnen her-construeren, nu niet meer om Haar te dienen; maar om slechts God te gebruiken zodat je in eenheid met God kunt leven, in plaats van telkens weer in ellende te verzeilen.

God vind je in de stilte, in de creativiteit van jouw wezen, in de intenties van iets liefdevols te willen doen, in de beroering diep binnen in je, in de liefde die je ervaart van een ander, in het voorbij gaan van een glimlach, in je verbinding met de natuur, in jouw verzet tegen wat jou niet dient, in de wijze woorden die je tegen iemand zegt, God vind je in de warmte van de zon, maar ook in liefde te zijn zonder enig maal te doen oordelen. Dat is God, dit is mijn ervaring.

God geeft jou op die Wijze liefde, op dezelfde wijze dat jij liefde aan Haar schenkt.

Sander Viergever

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close